Total days en route

32


Distance covered:

580 km

Photos

Check our photos:
check out our photos check out our photos check out our photos check out our photos

Our sponsors

our sponsors

Documentary film

Read all about
Project Inland Ice - the documentary

Contact

Get in contact with
the expedition-team

Schoolproject

Lees meer informatie over het educatieve onderdeel van dit project.
Sorry, only in Dutch!

Van Asch van Wijckschool Utrecht, Groep 7

 1. In het noorden van Groenland zijn bijna geen plaatsjes meer, en er woont bijna niemand. Het is er wel een paar graden kouder dan bij ons, omdat je nog dichter bij de Noordpool zit.

 2. Omdat we al die spullen hard nodig hebben! We hebben al een hele lichte tent, lichte slaapzakken en licht eten, en toch weegt het nog steeds 100 kilo. Maar, omdat we ons eten opeten worden de sledes wel steeds lichter en makkelijker mee te trekken.

 3. Ja, we missen ze heel erg! Maar gelukkig kunnen we ze bellen, en kunnen we zelfs op onze eigen website zien hoe ze ons aanmoedigen.

 4. We hebben een oud radarstation ontdekt wat lang geleden door het Amerikaanse leger daar is neergezet. Ze zijn in 1988 weggegaan, maar het gebouw staat er nog, en alle spullen van de mensen die er woonden liggen er ook nog. Het is net een soort spookhuis!

 5. Je kunt leven in het midden van Groenland, maar de mensen die er wonen zijn daar alleen maar om onderzoek te doen. Ze leven in goed verwarmde gebouwtjes, en ze worden gelukkig regelmatig afgelost door andere onderzoekers. Voor gewone mensen zou het veel te koud zijn, en de dichtstbijzijnde supermarkt is veel te ver weg om er even heen te fietsen!

 6. Al een paar keer als het ís nachts sneeuwde. Dan moeten we ís morgens de tent uitgraven en onze sledes opzoeken onder de sneeuw.

 7. Nee, daar zijn we niet zo bang voor. Er is zo ongelooflijk veel ijs hier, dat het ook wel even duurt voor dat allemaal weg is!

 8. Ja, er zijn steden op Groenland, maar die zijn veel kleiner dan bij ons. De grootste stad, Nuuk, heeft maar 15.000 inwoners. Op heel Groenland wonen maar 56.000 mensen, dat is net zoveel als in Nieuwegein. En dat terwijl het zo enorm groot is..

 9. Ja, dan is alles om je heen wit. De lucht, de grond, alles is wit. Je kunt maar een paar meter voor je uit kijken, en het is net alsof je binnen in een pak melk zit.

 10. We hebben een paar keer ís nachts -30 gemeten met onze thermometers. Brrr!!

 11. Groenland is helemaal plat, dus we zien niet zoveel ijs vallen. Aan de randen van Groenland kan dat wel, daar brokkelen er stukken ijs af, en die vallen dan in zee. Zulke ijsbergen drijven dan de oceaan op, en smelten uiteindelijk.

 12. Er zijn niet zoveel verschillende dieren op Groenland, en ze komen ook alleen maar bij de kust voor, midden op het ijs leven geen dieren. Ze hebben er natuurlijk poolhonden (huskyís) , en er leven ijsberen en zeehonden in het wild. En de Groenlanders hebben ook gewoon huisdieren.

 13. In de dorpjes aan de kust is het net zoals bij ons. De meeste Groenlanders leven van de visserij en van de jacht. Groenlanders kunnen in ieder geval een stuk beter tegen de kou dan wij, want het is er gemiddeld 10 graden kouder dan bij ons.

 14. Gelukkig niet zeg! We hebben alleen nog maar pleisters op blaren moeten plakken tot nu

 15. Gelukkig niet, het zou heel erg zijn als in een storm een van je handschoenen weg waait. Want zonder wanten bevriezen je handen. En er is niemand op de ijskap die onze spullen kan pikken, dus we laten onze sledes ís nachts lekker buiten staan, ze hoeven niet op slot zoals je fiets.

 16. Lekker douchen, vers fruit eten, en knuffelen met onze vriendjes/vriendinnetjes

 17. De tenten zelf houden we niet warm: ze worden natuurlijk een beetje warm doordat we er in zitten te eten en te koken, maar we willen vooral onszelf warm houden. Dat doen we door ís nachts in een dikke slaapzak te kruipen.

 18. We hebben allemaal wel eens een dag gehad dat we niet zoveel zin hadden, maar dan moet je toch doorlopen. Om uit te rusten doen we om de paar dagen een rustdag waarbij gewoon lekker een dag in de tent blijven luieren.

Terug naar de andere vragen

Bekijk hier de project-bestanden van deze school