Total days en route

32


Distance covered:

580 km

Photos

Check our photos:
check out our photos check out our photos check out our photos check out our photos

Our sponsors

our sponsors

Documentary film

Read all about
Project Inland Ice - the documentary

Contact

Get in contact with
the expedition-team

Schoolproject

Lees meer informatie over het educatieve onderdeel van dit project.
Sorry, only in Dutch!

Basisschool De Fontein II in Alphen aan den Rijn, groep 8c, meester Koen

 1. We hebben eten bij ons waar zoveel mogelijk energie in zit, terwijl het zo weinig mogelijk weegt. Chocolade, nootjes, en repen. Als avondeten hebben we gevriesdroogd eten bij ons waar het water uit gehaald is: het weegt heel weinig, en je moet er warm water bij doen om het te kunnen opeten.

 2. We kleden ons om in de slaapzak, en zo snel mogelijk, want echt lekker warm is het niet!

 3. We proberen ook bij slecht weer gewoon door te lopen, maar als het echt heel erg slecht is, moeten we een dag in de tent blijven zitten.

 4. We verlangen allemaal naar huis, en naar een normaal bed, en lekker op slippers in de tuin rondlopen. Nu we over de helft zijn is dat gelukkig al bijna in zicht!

 5. In een tent die speciaal is gebouwd tegen harde stormen

 6. We kwamen elkaar tegen op een website voor wandelaars, en we hadden allemaal hetzelfde plan: kamperen in de kou! Na een oefentocht in Noorwegen hebben we bedacht dat we graag naar Groenland wilden.

 7. We willen in ieder geval graag de overkant halen! En door straks te vertellen waar we zijn geweest kunnen we laten zien hoe bijzonder dit landschap is, en dat we er zuinig op moeten zijn.

 8. Meestal liggen we al om 6 uur in onze slaapzak, en eten doen we ook in de slaapzak. We gaan slapen om een uur of 10, na een lange dag lopen zijn we altijd erg moe. We staan op om 7 uur

 9. Er zijn bijna geen wilde dieren op de ijskap zelf, ze kunnen daar toch geen eten vinden. De kans is maar heel klein, maar als we bijvoorbeeld een ijsbeer tegenkomen kunnen we hard roepen en schreeuwen in de hoop dat hij dan weggaat.

 10. Ja, we eten warm. Je hebt warm eten nodig om warm te blijven! Eerst smelten we sneeuw, en als het water kookt doen we ons eten in de pan.

 11. Vooral heel veel sneeuw en ijs. En een oud radarstation van het Amerikaanse leger, dat wordt nu niet meer gebruikt maar het staat nog steeds midden op de ijskap.

 12. We wassen ons niet zo vaak als we thuis in Nederland zouden doen, af en toe even met een doekje. Lekker uitgebreid douchen is dan ook het eerste wat we gaan doen als we thuis zijn. Of als het heel lekker weer is en niet te koud, een lekker bad in de sneeuw!

 13. We hebben hele dikke slaapzakken bij ons, gevuld met dons. Die houden ons ís nachts lekker warm.

 14. We passen heel goed op elkaar, dus we proberen dat soort narigheid te voorkomen. Als er toch iemand onderkoeld raakt moeten de anderen goed voor de patiŽnt zorgen, we hebben daarom ook allemaal een EHBO diploma.

 15. Warm blijven, voldoende eten en drinken, niet vallen tijdens het skiŽn en voortdurend blijven opletten.

 16. We proberen ongeveer 20 km per dag te lopen, maar als we harde tegenwind hebben lopen we minder. Als de wind in onze rug staat kunnen we vliegers gebruiken, en laten we ons daardoor trekken: dan kun je per dag wel meer dan 50 km afleggen!

 17. Heel weinig, want we moeten het allemaal zelf sjouwen: 1 jas en 1 broek, en daaronder dragen we warm ondergoed. We hebben wel per persoon een stuk of 4 onderbroeken mee, maar daar moeten we wel een maand mee doenÖ

 18. Dat kan gebeuren, vooral in een sneeuwstorm. Gelukkig hebben we een GPS bij ons, waarmee je overal op aarde kan zijn waar je bent en waar je naartoe gaat. We kijken er elke dag op!

 19. Als de tent ís nachts insneeuwt moet je hem uitgraven, anders kan hij instorten. Misschien moeten we er zelfs ís nachts wel uit om de sneeuw van het dak te scheppen, maar gelukkig hebben we een erg stevige tent bij ons.

 20. Het is op Groenland altijd koud, maar nu het bijna zomer is zijn de dagen langer dan in de winter. Het is dus in de zon warmer, en het is langer warm dan in de winter. Dus: in de zomer is het er koud, in de winter is het heel erg koud!

Terug naar de andere vragen

Bekijk hier de project-bestanden van deze school