Total days en route

32


Distance covered:

580 km

Photos

Check our photos:
check out our photos check out our photos check out our photos check out our photos

Our sponsors

our sponsors

Documentary film

Read all about
Project Inland Ice - the documentary

Contact

Get in contact with
the expedition-team

Schoolproject

Lees meer informatie over het educatieve onderdeel van dit project.
Sorry, only in Dutch!

Basisschool De Stromen in Alphen aan den Rijn, groep 7, juf Evelien

 1. Elke dag staan we om 7 uur op en na het ontbijt gaan we ongeveer om 9 uur lopen. We lopen dan tot een uur of 5, en dan gaan we de tent opzetten. Om 6 uur liggen we in de slaapzak, en gaan we eten.

 2. We proberen ongeveer 20 km per dag te lopen, maar als we harde tegenwind hebben lopen we minder. Als de wind in onze rug staat kunnen we vliegers gebruiken, en laten we ons daardoor trekken: dan kun je per dag wel meer dan 50 km afleggen!

 3. De HIER-klimaatcampagne steunt de expeditie, en verder zijn er veel materiaalsponsoren die kleding en spullen hebben meegegeven. Een vliegmaatschappij sponsort ons met goedkopere vluchten, en verder worden we geholpen door de deense weerdienst, een soort KNMI. Zij vertellen ons wat voor weer we de komende dagen krijgen.

 4. Heel hard boe roepen, want we hebben geen geweer meegenomen! De kans dat we een ijsbeer tegenkomen is maar heel klein hoor…

 5. Als er een orkaan komt. Het kan heel hard waaien op Groenland, en daarvan kan je tent zelfs kapotgaan. En als dat gebeurt, zit je in de puree… gelukkig is dat nog niet gebeurd.

 6. Als het lekker weer is en het niet te hard waait of sneeuwt, graven we een kuil in de sneeuw en doen we het daarin. Als het buiten heel slecht weer is, doen we het in de voortent en scheppen we het gat netjes dicht als we klaar zijn. En de anderen kijken natuurlijk even de andere kant op.

 7. De naam zegt het al, ooit was Groenland groen. Onder al dat ijs zitten misschien wel oeroude bevroren bossen en gras. Maar nu groeien er alleen planten en bomen aan de kust.

 8. We staan elke dag ongeveer om 7 uur op, en dan gaan we ontbijten in de slaapzak. Pas daarna breken we de tent af en gaan we lopen.

 9. Niet zo heel zwaar, het zonnepaneel zelf weegt maar een halve kilo. Maar er zit ook een zware accu bij, samen wegen ze ongeveer 1,5 kilo.

 10. Omdat er niet zo heel veel meisjes zijn die het leuk vinden om 40 dagen in de kou te lopen zonder je haar te kunnen wassen. Maar, dit ene meisje is wel een heel stoer meisje, want voordat ze naar groenland vertrokken had ze in haar eentje al veel meer in de sneeuw gekampeerd dan de 5 mannen!

 11. Ja, we hebben maar heel weinig kleren bij ons, want dat moet je allemaal meesjouwen. Echt vies wordt je niet op groenland, maar we zullen wel erg gaan stinken als we een maand in dezelfde kleren rondlopen. Gelukkig stinken we allemaal even hard, dus het valt ons niet op.

 12. Ja, op Groenland is het 4 uur vroeger dan in Nederland.

 13. We drinken allemaal dingen die je kunt oplossen in water: chocolademelk, koffie, thee, limonade. En water is er genoeg: we hoeven alleen maar sneeuw te smelten en daar lopen we bovenop!

Terug naar de andere vragen

Bekijk hier de project-bestanden van deze school