Total days en route

32


Distance covered:

580 km

Photos

Check our photos:
check out our photos check out our photos check out our photos check out our photos

Our sponsors

our sponsors

Documentary film

Read all about
Project Inland Ice - the documentary

Contact

Get in contact with
the expedition-team

Schoolproject

Lees meer informatie over het educatieve onderdeel van dit project.
Sorry, only in Dutch!

Basisschool De Regenboog in Reeuwijk, groep 8, juf Anne

 1. We vinden het geweldig om te doen, want we zijn allemaal dol op sneeuw en kou. Maar als het hard waait of sneeuwt, is het ook wel eens niet leuk en zou je willen dat je thuis bij de kachel zat.

 2. Het is een heel mooi landschap, maar het is ook een beetje eentonig: je ziet alleen maar witte sneeuw en blauwe lucht.

 3. We maken deze tocht omdat we allemaal heel graag de Groenlandse ijskap willen oversteken. Door straks te vertellen waar we zijn geweest kunnen we laten zien hoe bijzonder dit landschap is, en dat we er zuinig op moeten zijn.

 4. Dat kunnen wij zelf niet doen, dat moeten we met zn allen doen. Maar zelf kun je wel meehelpen door het licht uit te doen als je weggaat, de kachel iets lager te zetten, en door met de fiets te gaan in plaats van met de auto.

 5. Het is een klein beetje gevaarlijk. Je moet goed oppassen dat je geen vingers of tenen bevriest, en het kan er heel hard stormen, waardoor de tent kapot kan gaan.

 6. In het dorpje waar we zijn begonnen waren wel dieren, maar op de ijskap zelf zijn we geen dieren tegengekomen. Die komen daar ook niet, ze kunnen er toch geen eten vinden!

 7. Misschien niet nog een keer naar Groenland, maar we willen allemaal graag nog vaker naar dit soort koude gebieden. Misschien de Noordpool of Zuidpool wel…

 8. We kwamen elkaar tegen op een website voor wandelaars, en we hadden allemaal hetzelfde plan: kamperen in de kou! Na een oefentocht in Noorwegen hebben we bedacht dat we graag naar Groenland wilden.

 9. We hebben zoveel bagage bij ons dat het niet in een rugzak past, dus doen we alles in een slee. In die slee zitten een tent, slaapzakken en slaapmatjes, kookspullen, heel veel eten (voor 40 dagen) en een telefoon zodat we kunnen bellen naar Nederland.

 10. Door thuis niet meteen de kachel aan te zetten als je het koud hebt maar een dikkere trui aan te trekken, door de tv helemaal uit te zetten in plaats van op stand-bye, door spaarlampen te gebruiken, en door niet met de auto maar met de fiets te gaan op korte stukjes.

 11. We hebben hele dikke slaapzakken bij ons om ’s nachts warm te blijven, en overdag lopen we in winddichte kleding, zodat de kou buitenblijft. En doordat we lopen worden we ook lekker warm!

 12. Ons eten kan niet bederven, dus het hoeft niet in de koelkast. Trouwens, groenland is een hele grote koelkast! Het eten zit in plastic zakjes, en van te voren hebben we voor elke dag een pakket gemaakt. Dat bewaren we in de slede die we trekken. Per persoon hebben we bijna 50 kilo eten bij ons!

 13. Ja, we hebben allemaal een vriendje of vriendinnetje thuis en die willen we graag snel weer vasthouden!

 14. Eigenlijk is het dit jaar niet zo heel erg koud, soms is het overdag maar net onder nul. Dat is voor Groenland eigenlijk heel warm, en ook voor ons, omdat we kleren meehebben die voor veel lagere temperaturen geschikt zijn. ’s Nachts wordt het wel heel koud: soms wel -30

 15. Omdat we allemaal de gevolgen zullen merken als het klimaat verandert: als de ijskap van Groenland zou smelten, zou de zee zover stijgen dat Utrecht aan zee komt te liggen!

 16. We willen eigenlijk veel liever zelf lopen omdat we dat het meest sportief vinden. En met husky’s moet je ook kunnen omgaan, dat kunnen de eskimo’s veel beter dan wij.

 17. Niet zo heel veel, de ijskap ligt er nog steeds en hij is nog lang niet weggesmolten hoor!

 18. We hebben ’s nachts al een paar keer temperaturen van -30 gehad. Dan wil je echt niet uit je slaapzak…

Terug naar de andere vragen

Bekijk hier de project-bestanden van deze school